Opplevelser

Tunet, vingården og landskapet rundt har masse opplevelsesmuligheter for alle aldre. Vil du vite litt mer om druedyrking, vinlegging og eller smake på produktene våre er vi ikke vanskelige å be.

God vin lages i vinmarken

Endelig høsting av modne druer

Endelig høsting av modne druer

Hos oss finner du kanskje verdens nordligste vingårdsopplevelse. Tørre knorter står i dyp snø og 25 kuldegrader. Så kommer lerka og våren. Knoppene svulmer, og underet skjer, år etter år: Plantene skyter fart, blad blir store og samler sukker i søte druer, og grunnlaget for Den nye vin er lagt. Visste du at drueplanter kan vokse mer enn 3 meter på en sommer, og at god vin først og fremst lages før klasene høstes?

I juni – oktober kan du bli med på vingårdsomvisning og oppleve drueplanter, se hvordan de vokser, lære om de viktigste sortene; navn, særtrekk og bruksområder, og lære om hvordan en drueplante må stelles for å gi god vin.

Til slutt byr vi på smaking av 3 – 4 viner og gir innblikk i hvordan gode råstoff kan gi grunnlag for mange forskjellige viner.

Hver fredag og lørdag 1. juni – 1. august, kl 18.00. Ring 91381510 for påmelding.

Pris: 250.-pr pers

 

 

Vinsmaking og vinglede

Smak og lukt og gjenkjenn råstoffet i aroma og smak.

Smak og lukt og gjenkjenn råstoffet i aroma og smak.

 

En hyggelig sanseopplevelse

Vi lukter, smaker, smatter og ler. Gjennom smaking, presentasjon av vin og frukter og søte bær vil gjestene få innblikk i hvordan gode råstoff kan gi grunnlag for mange forskjellige viner. Vi forteller om vinens historie, hvordan vin lages, og gir smak av viner fra vår egen produksjon. 3 – 4 viner.

 

Gruppestørrelse:10 – 50

Pris: 250- per pers

 


Grunnkurs i vinlegging 

I august bugner Fruktbygda av frukt og bær som kan danne grunnlag for god vin. Lerkekåsa Vingård kan tilby grunnkurs i vinlegging der du kan lære hvordan du går fram for å lage god vin av de råstoffene som hagene i bygda og naturen rundt  kan by på.

Kurset begynner  kl 12.00. Da kan du rekke å høste selvplukket frukt/bær fra av gårdene i Fruktbygda. Kursene varer i ca 4 timer.Vi går gjennom de viktigste trinnene i vinleggingen, hva du må gjøre, hva som skjer i vinen, hva du må passe på og hva du trenger av utstyr. Deretter blir det en praktisk del der du får lære både med hender og hode og selv delta aktivt i de oppgavene vi har gjennomgått.

Vin lages i porsjoner fra 0,75 liter til store tanker på titusenvis av liter. Prosessen er den samme. Vi  legger opp til at kursdeltakerene kan lage hver sin porsjon på 10 l vin hver som de kan ha glede av å følge med utover høsten og vinteren.

Utstyr for vinlegging kan du kjøpe hos oss

Gruppestørrelse: 6 – 10 personer

Pris: fra 900,- pr. pers inkludert lunch. Eventuelt kjøp av råvarer og utstyr kommer i tilleg.

Ta kontakt for påmelding og flere detaljer. Muligheter for overnatting .

 


Lerkekåsa Vingård - Kåsingrenda 56, 3810 Gvarv - Wenche: 91381510 - Joar: 97199270 post@lerkekasa.no | Nettsted av A-web